Facebook Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Instagram Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Pinterest Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Twitter Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) YouTube Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) ons fi lmpje image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml Layer 1 Slice 1 Created with Sketch. Layer 1 Slice 1 Created with Sketch.
opticien aan huis? Bel 0341 253 383

Bifocale glazen

Bifocale brillenglazen zijn te herkennen aan zichtbare leesgedeeltes (halve maantjes) op het brillenglas.

In bepaalde gevallen voldoen bifocale glazen beter dan multifocale glazen. Ze geven een groter en stabieler gezichtsveld en staan een meer statische werkwijze toe. Deze glazen geven bij opzij kijken een groot en breed gezichtsveld, zonder vertekening. Een bifocaal brillenglas corrigeert beelden, zowel dichtbij als veraf. Een trifocaal brillenglas heeft nog een derde segment voor de middenafstand.

Bifocale glazen zijn er in verschillende uitvoeringen:

Curve Top/halve maan

De leesdelen in deze glazen hebben een gebogen bovenzijde, waardoor reflecties op de bovenrand van het leesdeel minder storend zijn. Deze glazen hebben een geringe beeldsprong. Deze glazen zijn leverbaar in een breedte van 25 en 28 mm. De bovenkant van het leesdeel is recht.

Rond leesdeel

Deze glazen hebben een hoge beeldsprong en een smaller gezichtsveld bovenin het leesdeel.

Trifocaal

Trifocale glazen hebben een dubbel leesdeel. Het bovenste, smalle deel is voor het kijken op tussenafstanden. Het onderste deel is voor het kijken op leesafstand.

Longline

Bij deze glazen hebt u het maximale gezichtsveld voor dichtbij. De glazen zijn beeldsprongvrij. Ze worden vaak gedragen bij werkzaamheden waar dichtbij een groot en vertekeningsvrij gezichtsveld vereist is. O.a. chirurgen en technisch tekenaars dragen deze glazen.

 

'loop gerust even binnen' afspraak?

Op zoek naar een nieuwe bril, contactlenzen of zonnebril? Bij Optiek Kale bent u zeker van de persoonlijke aandacht en vakkennis die uw ogen verdienen.

afspraak maken
afspraak maken