Facebook Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Instagram Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Pinterest Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Twitter Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) YouTube Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) ons fi lmpje image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml Layer 1 Slice 1 Created with Sketch. Layer 1 Slice 1 Created with Sketch.
opticien aan huis? Bel 0341 253 383

Contactlenzen en hooikoorts

Als u hooikoorts heeft, weet u precies wat er gebeurt als het voorjaar aanbreekt. Niezen, hoesten, tranende en jeukende ogen. In deze periode kan u ook hinder ondervinden bij het dragen van lenzen. Maar wij als Optiek Kale hebben verschillende tips voor u die het ongemak kunnen verminderen.

Poets uw lenzen.

Geïrriteerde ogen maken meer eiwitten aan. Hierdoor zal er sneller aanslag op de lenzen komen. Daardoor ervaart u meer problemen. Goed schoonmaken van uw lenzen zal het draagcomfort verbeteren. Poets de lenzen iedere avond met gewassen handen. Een schone lens zit echt prettiger en met het poetsen verwijdert u meteen achtergebleven pollen van de lens.

Stap over naar conserveringsmiddelvrije bewaarvloeistof.

Als u ogen reageren op pollen, is de kans groot dat u ook reageert op andere stoffen. Mogelijk ontstaat er bij u dan eerder een reactie op conserveringsmiddelen in bewaarvloeistoffen. Een conserveringsmiddelvrije vloeistof is dan een uitkomst. Deze vloeistoffen bevatten geen chemische toevoegingen en zijn daardoor zo neutraal mogelijk voor het oog. Het resultaat: Minder snel prikkende ogen bij het inzetten, minder aanslag en een beter draagcomfort aan het einde van de dag. Verkrijgbaar voor zowel vormstabiele, als voor zachte lenzen.

Draag daglenzen naast uw gewone lenzen

Daglenzen zijn extra dun waardoor ze de ogen minder belasten. Daarnaast pakt u iedere dag een schone set lenzen (dus zonder pollen). Daglenzen zijn ook ideaal voor vakantie of een weekendje weg, u heeft er geen aparte vloeistof bij nodig en zijn prima af te wisselen met uw gebruikelijke lenzen of bril.

Nachtlenzen als uitkomst bij hooikoorts

Nachtlenzen draagt u ’s nachts. Omdat u ’s nachts minder last heeft van hooikoorts blijven de contactlenzen op hun plek en heeft u nergens last van. Tijdens het slapen worden de ogen in de juiste vorm gezet en zo gecorrigeerd, waardoor u overdag geen contactlenzen of bril meer hoeft te dragen. Raken uw ogen overdags geïrriteerd door de pollen, dan kunt u er dus gewoon lekker in wrijven!

 

Draag vaker uw bril

En het lijkt heel voor de hand liggend, maar als u iets vaker uw ogen rust gunt door de bril op te zetten, heeft u ook minder problemen met uw lenzen. Zorg wel dat uw bril van de juiste sterkte is in combinatie met uw lenzen, anders verwisselt u het ene probleem voor het andere.

Vragen??

Heeft u vragen over hooikoorts in combinatie met lenzen, dan kunt u vrijblijvend informatie krijgen van de contactlensspecialisten van Optiek Kale.

'loop gerust even binnen' afspraak?

Op zoek naar een nieuwe bril, contactlenzen of zonnebril? Bij Optiek Kale bent u zeker van de persoonlijke aandacht en vakkennis die uw ogen verdienen.

afspraak maken
afspraak maken