Facebook Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Instagram Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Pinterest Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) Twitter Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) YouTube Created with Sketch (http://www.bohemiancoding.com/sketch) ons fi lmpje image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml Layer 1 Slice 1 Created with Sketch. Layer 1 Slice 1 Created with Sketch.
opticien aan huis? Bel 0341 253 383

Multifocale contactlenzen

Hoe zou het komen dat mensen na hun 40e levensjaar moeite krijgen met lezen op korte afstand? Je ziet mensen dan vaak een boek, krant of smartphone ver van zich af houden om toch scherp te kunnen zien. Of ze moeten meer licht opzoeken om het toch te kunnen lezen.

De oorzaak hiervan is: het afnemend accommoderend vermogen van de ogen. Onze ogen zijn in staat om constant hun focus aan te passen. Hierdoor kunnen ze objecten in de verte toch scherp waarnemen. En meteen daarna kunnen ze ook dichtbij geplaatste objecten scherp waarnemen. Het aanpassen van veraf zicht naar dichtbij zicht of andersom heet het accommoderen van de ogen. Bij mensen boven de 40 jaar krijgen de ogen steeds meer moeite, zich aan te passen aan de omstandigheden. Daarom hebben mensen in deze levensfase meer behoefte aan extra ondersteuning. Optiek Kale kan deze ondersteuning bieden in de vorm van bijvoorbeeld een multifocale bril. Of… multifocale contactlenzen!

Een multifocale contactlens is een lens waarin verschillende sterkten zitten. In het midden van de contactlens zitten de leesgedeeltes voor dichtbij zien. In de rand daaromheen zitten de sterkten voor veraf zien. Bij dichtbij zien verkleint de pupil en gebruiken de ogen automatisch de leesgedeeltes. Dit binnenste gedeelte wordt ook wel de ‘leestoeslag’ genoemd. Bij veraf zien wordt de pupil groter. De ogen zullen dan vooral de sterkten in de rand van de contactlens gebruiken. Bij multifocale lenzen worden dus verschillende beelden tegelijk aangeboden. Zo hebt u continu het optimale zicht, ook in steeds wisselende situaties!

In veel gevallen is bij multifocale lenzen het gehannes met een leesbril verleden tijd! Deze lenzen zijn beschikbaar als maandlens én als daglens. Wie ze dagelijks wil dragen, kiest voor de maandlens. Wie ze wil afwisselen met een bril kan beter voor daglenzen kiezen. En als je in de vakantie liever een periode geen maandlenzen draagt, kun je probleemloos daglenzen gebruiken.

In onze winkel aan de Laan in Nunspeet kunnen onze contactlensspecialisten u deskundig adviseren. Want ook bij lenzen is Optiek Kale goed in zicht!

'loop gerust even binnen' afspraak?

Op zoek naar een nieuwe bril, contactlenzen of zonnebril? Bij Optiek Kale bent u zeker van de persoonlijke aandacht en vakkennis die uw ogen verdienen.

afspraak maken
afspraak maken